luni, 24 octombrie 2011

Recensamant... sau toamna se numara bobocii...

Iote ca dadu si recensamantul peste noi. Pana aici nimic anormal. In toate tarile se face recensamant. Da' asta de la noi parca prea e invadator de viata personala... De ce zic asta? Pai sunt o gramada de intrebari cretine. Ca de exemplu :
- Gradul de rudenie cu capu' gospodariei. Pai la noi in familie e democratie. Toti suntem egali. Si daca avem ceva de hotarat facem consiliu si votam.
- Persoane plecate in strainatate. Aici e mai lunga povestea. Ce te mananca pe tine grija cine si unde e plecata si unde lucreaza? Mai ales daca trimite bani acasa si cati? Pai imi trimite unchiu' din Papua Noua Guinee cate 4 centi la fiecare 38 de zile. Multumit? Vrei sa mai bagi inca o taxa/impozit pe banii care ii trimite? Pot sa ii trec si pe aia care imi trimit zilnic mailuri ca am castigat la loteria din Papua Noua Guinee si Bank Of Madagascar, National Bank of Galapagos, plus multe alte printese de prin tari arabe/papuase care ma asalteaza cu mailuri si imi spun ca vor sa imi dea o cotada de bani pe degeeaba. Si eu ca prostul refuz...
- Carei etnii consideri ca apartii... Pai sa vedem...
Mama e jumatate unguroaica, tata e roman. Din partea mamei bunica bulgarioaca, bunicul sas. Din partea tatalui bunica e rusoaica si bunicul e mort. Io ce is?
- Carei religii considerati ca apartineti ? Pai sa vedem. Ma inchin zilnic la sfantul Windows ( sa mearga), si imi inchei rugaciunea cu Ctr+Alt+Delete si apoi Lock Computer.
-Dificultati in desfasurarea activitatii...
* de vedere - vad mai mult decat trebuie. Uite avionul ala care zboara. O vezi pe tanti aia care se holbeaza pe geam? Cum nu? Ca se vede clar...
* de auz - Sssssssssssst... numai putin fa liniste ca aud o musca cum tropaie pe geamul de la sufragerie... Vaaaai ce nesimtire... A tras musca un part... Scuzati-ma doua mintute ma duc sa deschid geamul sa se aeriseasca...
* de a merge, urca scarile. Daaaaaaa... Am cateodata o lene sa urc scarile de nu e adevarat. Drept pentru care iau liftul.
* de memorare sau concentrare. Au vrut astia sa ma concentreze acu vreo 4 ani... dar am refuzat. De atunci iau memoplus si lecitina. Cand nu uit.
* de comunicare. in a intelege sau a se face inteleasa de ceilalti - Ce spuneti?? Pai cum sa nu curga apa? Doar am pornit frigiderul azi dimineata si cablul de retea uairles era scos din rezervorul de benzina de la motorul diesel. Aici cred ca o sa aiba un succes nebun generatia "pro-stii-si-castigi" (Adik knd vi p l mn kasa kopi mzika? :) lol :) hsbp c am skos)

Una peste alta. Eu inteleg ca un recensamant inseamna o operatie administrativa care consta in inregistrarea statistica a populatiei, a animalelor, a vehiculelor etc. dintr-o tara sau dintr-o regiune data. Nicidecum sa ii manance grija pe aia cati bani primesc eu din strainatate sau cand ma duc la buda.
Cica e confidential. Asa zice ei ( intentionat) Adica datele nu vor ajunge cine stie pe unde. Teoretic. Practic ramane de vazut dupa aia cate scrisori primiti de la firmele de asigurari si alte balarii, care vor musai si neaparat sa va bage pe gat un anume produs.
Se mai zvoneste ca statul imi vrea binele... Hai sictir. Daca imi vrei binele atunci pune mana si fa sosele la preturi decente, nu la preturi de 3, 4 ori mai mari ca in alte tari. Pune mana si asfalteaza trotuarul ca sa nu imi rup gatul printre bolovani sau sa imi murdaresc opincile de noroiul de pe el.
Se mai zice ca recensamantul e obligatoriu si in caz ca nu raspund sau sunt gasit, atunci platesc amenda. Pai de unde sa stiu eu ca Gogu' ala care vine sa faca recensamantul nu are pica pe mine. Si zice ca a fost la mine de 3 ori si sa nu fi fost nici macar o data? Poate el sa dovedeasca ca a fost ?

Ma distreaza aia care sunt paranoici. Ca cica cenepeu' e confidential. Si cica de ce sa dea el cenepeu'. Pai bai berbecule... Iti stie statu' cenepeu'? Ti-l stie ca el ti l-a dat. Primaria il are, ca doar esti declarat la primarie. Facultatea il are ca doar ti-ai depus dosarul la ei. Ca oricum esti prea prost sa intrii la facultate daca dai examen. La banca unde ai cardul... iar iti stiu aia cenepeu'. Pana si Gogu' de la buticu' din colt ti-l stie. Ca ai platit saniuta cu bonuri de masa. Pe care de asemenea ai trecut cenepeu'. Si atunci ce te tot faci pe tine ca e confidential?
Vladimir Alexandrescu, seful biroului de presa al Institutului National de Statistica a declarat ca, citez :"Programul unui recenzor pentru colectarea datelor este in intervalul 8-20. Daca in acesta perioada nu este nimeni acasa, se poate stabili, impreuna cu persoana care participa la recensamant, o altă ora la care romanul este disponibil sa completeze fisele. " Adica sa fim clar intelesi ROMANUL. Pai io daca-s ungur de felul meu inseamna ca pot sa-mi bag picioarele? Si stai ca asta nu e tot... "Recenzorii nu vor intra in locuinta persoanelor intervievate decat la cererea/rugamintea acestora (locatarilor)" Adica pot sa il tin pe Gogu' la poarta. Chiar daca afara ploua de rupe. Bine... ca saracu' recenzor nu are nici o vina, el vrea doar sa castige un ban cinstit... Cica "Daca aveti dubii, puteti suna la numarul de telefon 1741 (retele mobile) si 021.9201 (Romtelecom). "

Bineinteles ca nu pe gratis... ci pe bani. 0.4 eurocenti in retelele mobile si vreo 0.3 eurocenti in romtelepom. Adica daca tot vrei sa te inregistram, sa dai si banul

Ce spune Constitutia Romaniei:
ARTICOLUL 26
(1) Autoritatile publice respecta si ocrotesc viata intima, familiala si privata.

Pai cum imi ocrotesti viata intima daca tu ma intrebi cat de bine vad si cat de bine aud? Mai vrei sa stii si alte detalii? Legate de viata sexuala de exemplu? Am o viata sexuala foarte activa. Zilnic ma ... cate unul prin trafic, clientii la telefon si seful cu mailuri.
Toata tevatura asta este ca sa vada chioru', blonda' si piticu' (si aici nu ma refer la piesa de teatru), impreuna cu sleahta lor pe cati morti pot conta la anu' in electorale. Sa stie pe cati din aia plecati la capsuni pot sa ii numere de doua ori..

Suma respectelor, Alydor

Un comentariu: