vineri, 7 octombrie 2011

Religia... pana unde?

Scriere in doua puncte

1. Cu siguranta stiti de ultimul eveniment/accident legat de religie de la noi din tara
Pentru cei care nu stiu un scurt rezumat. Un Gogu se plimba cu masina. O Tanti traversa strada. In mod inexplicabil dar previzibil drumurile lor s-au intersectat printr-o coliziune pe o sosea. Prin urmare Gogu o paleste prin lovire pe Tanti, buf, bum, poc si tanti zace lata pe sosea. Caz tipic de ghinion. Karma, ceasu' rau, pisica treispe. Toate bune si frumoase, (cat pot fi de frumoase din perspectiva accidentului), vine salvarea si o ridica pe tanti, o trambaleaza la spital si zdup cu ea in sala de operatii. Totul ar fi decurs normal daca nu ar fi intervenit parintii lu' tanti care i-au dat o hartiuta lu' nea doftoru, hartie prin care cica tanti ar refuza o transfuzie de sange, transfuzie care, probabil i-ar fi salvat viata. Acu nenea soferu' aka Gogu o sa o plateasca pe Tanti de buna. Ca parintii sunt tampiti, aia nu conteaza. In loc sa fie acuzat Gogu  pentru vatamare corporala va fi acuzat pentru omor. Diferenta n-ar fi mare... "cativa" ani de parnaie in plus  Pai daca punga aia de sange ii salva viata de ce nu sunt si parintii condamnati la inchisoare? Pentru omor deosebit de grav? Doar pentru ca apartin unei oarecare religii? Pai daca nu apucau tampitii sa arate hartia si ii puneau doftorii perfuzia cu sange? Ce mai ziceau? Il dadeau in judecata pe doctor? Pe motiv ca nu si-a consultat globu' de cristal sa vada ca Tanti face parte din religia cutare si ca nu accepta transfuzia? Pai acolo e vorba de secunde. Cateva secunde pot face diferenta intre traiesti sau dai coltu'. Din cauza unor indivizi care traiesc cu capul in epoca de piatra, o femeie e murit. Mai mult, un Gogu o va avea pe tanti pe constiinta. Poate putea fi salvata daca i se punea transfuzia. Macar stia Gogu ca s-a facut tot ce a fost posibil ca sa ii fie salvata viata. Asa insa...

2. Englezii vor sa schimbe semafoarele dintr-o zonă aglomerată a Londrei, în luna decembrie pentru ca evreii să nu încalce regulile religioase. Asta pentru că, în perioada Sabatului, evreii nu au voie să foloseacă electricitatea, deci nu au cum să apese butonul care schimbă culoarea semaforului. Ca aceştia să ajungă la sinagogă, traficul rutier va fi oprit pe o arteră principală din nordul Londrei la fiecare 90 de secunde. De vineri seara până sâmbătă seara. Printre alte activităţi interzise în Sabat sunt gătitul, scrisul sau stingerea focului. Adica... Ce mai... Mirific. Io stau si ma gandesc unde le scrie lor chestia asta cu electricitatea. A aparut SP1 pertru biblie? Ca ma indoi ca pe vremea lu' Gizas exista electricitate. Buuuun sa zicem ca exista un "hotfix/patchset" pentru biblie unde li se spune astora ca n-au voie sa foloseasca electricitatea. Da' daca ii apuca seara pe drum si se aprind felinarele electrice in regatul babaciunii ce fac? Isi pun mana la ochi sa nu vada lumina electrica? Nu rapund la telefon? Stau pe intuneric ca bufnitele? Ca daca n-au voie sa utilizeze corentu electric atunci...n-au voie nici sa se bucure de existenta lui. Asta inseamna fara tv, calculator, lift, telefon, masina, metrou, tramvai, frigider, lumina. Nici lumanare nu au voie sa aprinda, nici sa o stinga. Foc in soba... n-au voie. Calorifer electric nu. Ca doar e decembrie si sunt 24 de grade la umbra. Centrala termica iar n-au voie ca si aia merge pe curent. Adica dupa ce ca rabda de frig o mai fac si pe intuneric. Asta imi aduce aminte de epoca "de aur". Cand stateai pe intuneric si in frig. Stateai ca asa vroiau altii. Astia stau asa de bunavoie... Si ii mai ziceau lu' Ceausescu dictator...

In concluzie: fiecare e liber sa creada in ce vrea. Dar cred ca totusi ar trebui sa apara si SP2 pentru biblie. Ca unii inca traiesc cu creierul in "dark age" si se inchina ca papuasii la frigider si lanterna. Nu ca eu as fi mare credincios... Departe de mine acest gand. Eu si popa nu prea ne vizitam. Adica suntem intr-o relatie destul de indepartata. M-a vazut popa la botez la cununie si la botezul copiilor si probabil o sa ma mai vada cand m-or pune sa miros patrunjelu' de la radacina. El pe mine. Ca eu pe el sigur nu il vad.



Suma respectelor, Alydor

2 comentarii:

  1. Faza de la pct. 1 m-a framantat si pe mine cand am auzit stirea, n-am avut insa timp sa postez pe tema ei. Nu-i bai, ca uite s-a mai gasit cineva caruia sa i se para aiurea. Nashpa rau... sa ajungi sa infunzi puscaria pentru ca nush ce kkt de religie (la care nici macar n-ai aderat) ti-a refuzat "dreptul" de a fi "vatamator" din culpa si te transforma in "omorator" din culpa. Aici cred ca s-ar cere o amendare a legii care pedepseste faptuitorul, si sa tina oarecumva cont si de atitudinea victimei in fata celor ce vor sa o salveze/trateze.
    Cu pct. 2... n-am de comentat. E treaba lor de englezoi, daca vor sa-si sufle evreii in cur n-au decat. Numai sa nu ne trezim ca vor sa facem si noi la fel cu ai nostri, evrei, tigani, sau ce or mai fi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai avand in vedere ca cam ( e intentionat) toti tiganii/rromii sau ce mama zmeului is sunt cam toti adepti ai unor religii (de sambata, vinerea, bechtel, sau mai stiu eu ce) nu m-ar mira sa apara si la noi chestii de genul. Pana la urma nu se punea problema carei religii apartii ci doar problema aberatiei ca nu ai voie sa folosesti curentul electric. Adica... ma leshi??? Ca doar nu traiesti ca in pestera.


    Suma respectelor, Alydor

    RăspundețiȘtergere