marți, 19 octombrie 2010

Mic dictionar zoopolitic

In urma exploziei de la Cernobal, cercetatorii au descoperit noi specii de vietuitoare existente pe teritoriul Romaniei.

Marinaru’ Chior – O specie descoperita acum cativa ani, a fost remarcata prin mai multe locatii: primarii, ministere, in prezent poate fi gasit in scorbura de la Cotroceni. De-a lungul timpului si-a castigat existenta prin vanzarea si distrugerea flotei, distrusul Primariei Capitalei, si falimentarea Romaniei. Crede ca este situat in varful lantului trofic. Ca si dusmani naturali sunt cunoscuti poporul si presa nepupincurista. Se pare ca este o specie pe cale de disparitie, din fericire nu este protejata, mai are aproximativ 3-4 ani de viata pe scena politica. Dupa aceea speram ca va fi declarata specie disparuta. Ca si pasiuni sunt cunoscute suvitele, bataile in public, baile de multime si felatia licuricilor. Este un personaj caracterizat de pixelu’ albastru’. Deviza lui: “Mai traiti? hmm… bineeeee…”

Piticul de Rachitele – o specie minuscula, complexata, traieste pe langa Marinarul Chior, si se hraneste cu mangaierile pe cap pe care i le aplica acesta si pupatul in fund. Este o nevertebrata, face parte din clasa Pedeleus Dobitocus Lichelus, este incapabil sa lege doua cuvinte fara un text in fata. Pasiuni : pupincurismul, promovarea novalorilor, furtul pe fata, injuratul reporterilor. Uneori mai poate fi vazut la diferite manifestari publice, dand cu sapca de pamant, cosind iarba in fata camerelor de luat vederi, sarind santuri si punand intrebari la nivelul grupa mijlocie gradinita “De ce nu zboara tancurile?” Sufera de sindromul Keops, adica tre’ musai sa faca proiecte de amploare, chiar daca se consuma nejustificat de multi bani. Deviza lui : “Economisiti, indiferent cat de mult ne costa”

Matracuca de Plescoi – un alt specimen, caracterizat printr-o prostie si nesimtire rar intalnita la oricare alta fiinta existenta pe planeta. S-a remarcat prin aparitia in diferite ministere, cheltuirea in nestire de bani publici, achizitionare de perdele, cumpararea pe mii de euro a unei sigle de 75 de bani. Este cunoscuta ca o buna biciclista, tricotatoare, pupincurista felationista a Marinarului Chior, la fel ca la restul din Pedeleus Dobitocus Lichelus, avida de a fi in prim plan cu orice pret chiar daca este penibila. Scopul in viata este de a ajunge prim ministru’ indiferent pe cine ar sabota pentru asta. Deviza ei “ Daca voi nu ma vreti, eu vreau”

Goagal – o fiinta analfabeta, caracterizata prin incultura si gajaiala. Vorbeste repede si neinteligibil, s-a remarcat prin vanghelioane, tombole fara premii, pomeni electorale. Spre deosebire de cei de mai sus el nu este un adept al Marinarului Chior. Deviza lui: ”Care este!”

Prostanacu’ – cunoscut si sub numele de Mircea Geoana. A fost categorisit ca fiind un prostanac si jumatate, dar aceasta este o denumire eronata el fiind un prostanac si 49.66%. Este remarcat prin topaiala, presedinte pentru o noapte, nu stie sa faca diferenta intre populatie si inghetata, face confuzii intre un scriitor si un atlet, etc. Este prima persoana care a reusit sa puna dopul la o sampanie desfacuta. Deviza lui : “Daca-as fi mai mult de-o zi presedinte…”


Suma respectelor, Alydor

2 comentarii:

  1. L-ai uitat pe Crinelus Chiulangius Nulitatus..

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Ziua!
    Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor si nu numai.
    Am vizionat cu atentie blogul tau si vreau sa spun ca am fost foarte fascinat de ceea ce am gasit. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Încep sa îl citesc cu drag.
    Noi promovam la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tau ; am specificat sursa articolului si am deschis si un subiect pe baza acestuia. Daca doresti, poti sa ne recomanzi orice articol si noi îl vom promova.
    Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
    Ne-ar face placere, de asemenea, sa stim ca ai dori sa ne sustii în acest proiect de radio si sa accepti o eventuala colaborare.
    Pe Radio Whisper se difuzeaza toate genurile de muzica, exceptând manele si piesele necenzurate, avem si câteva emisiuni, stiri etc. Ne-am propus sa realizam un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de sustinerea si ajutorul tau si al celorlalti colegi bloggeri. Dorim sa cream o echipa numeroasa, de oameni cu un talent aparte si m-am gândit ca, poate, ai vrea sa ni te alaturi si sa colaboram, binenteles, pe unul dintre domeniile care îti place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile si modul de a gândi al bloggerilor si al ascultatorilor nostri.
    Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tau si sa ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un email asculta.whisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
    Multumesc,Cu stima Vlad!

    RăspundețiȘtergere