marți, 2 noiembrie 2010

Stenogramele lu’ Fota

De curand consilierul prezidential pentru Securitate Naţionala, Iulian Fota a participat la o intalnire televizata. Din pacate, (pentru el) dialogul s-a purtat in limba engleza. Dupa ceva eforturi am reusit sa pun mana pe stenogramele discutiei (ca tot e la moda), intre moderator si consilieru’ lu’ peste, aka Marinaru' Chior
“-Moderatorul “What’s an effective strategy now, for the country around the Black Sea”
-Fota : - Aaaaaa so ai tinc for ta fol no daubt aaaa ai tinc iz important timas tu ucrein iz aur neibar, repablica moldova iz auar neibar, importing for as, aaaa aaaa tu aaaaa hau tu sei aaaa der a a ai tinc ui dizerv pleis ei en a a ai ai tinc iz alsou important tu tu tu en a tu ei ai tinc iz also important tu tu tu …. Ui ar in a niu situeeeisan, end ai lai laic iu nou aaaa aaa in da lest tuenti iear ol dis parametars iu nou a tudei ar ar ar andar da proses of of ceingi a ai tinc ar a a a polisi iu nou a hau tu sei a a a olso a a som euro adar a a a aa aa olso da neisanal a a a steit aspect, neisanal interst steit aspect ar veri important. A a a en a a a aim a a a hau important da global gheim a a a iz bicaming… bicoz en a a a aim in ol in a a a . En fainaili a ui hev auar a a a hau tu sei a a aa…. “
Banuiesc ca ati inteles tot. Si discutia nu s-a purtat la coltul b(l)ocului ci intr-un cadru organizat. Cu niste experti. Pe langa discutia asta, “Sulaina cenal” a lu’ Marinaru’ Chior, si “Aviara Gripa” a Piticului de Rachitele sunt exprimari academice. Pana la urma cine este acest individ? Pai cica este absolvent (tine-ti-va bine!) al “Black Sea Security Program”-John F. Kennedy School of Government, Harvard University, USA si al cursului “National Security, Strategy and Competitiveness”- Georgetown University, USA… Hai zii zau cu limba scoasa… Parca asta nu ar fi de ajuns mai are si Colegiul de Aparare NATO, Roma, Italia, Colegiul Superior de Siguranta Nationala, Romania, Colegiul pentru Studii Internationale si de Securitate, Centrul pentru Studii Europene de Securitate George C. Marshall”, Garmisch, Germania. Probabil facute prin corespondenta. Aia ii trimiteau diplomele si asta dadea banii.
Sincer, ca si consilier prezidential ma asteptam la o prestatie ridicata. Poate, cum am mai zis si alta data, intr-o tara cu apa calda, dupa o asemenea emisiune si-ar fi dat demisia. Dar nu in Romania, unde nesimtirea este la putere. Ca sa vedeti cine ne vorbea noua de manipulare. Ca se lauda ca de curand a pus mana pe o carte de manipulare in mass-media. Poate a pus mana in librarie…si cam atat. Asta este doar un alt exemplu de incult ajuns la putere, prin binecunoscuta (deja) metoda de pupincurism basescian. Si ca sa il parafrazez pe Marinaru’ Chior : “Rusine Iulian Fota !”


Suma respectelor, Alydor

Un comentariu:

  1. Măi, deci eşti rău...! Ce vină are omul dacă l-a pus cineva votat de populaţiune si el, omul, a făcut engleza la facultativ. Şi se potriveşte tocmai bine într-o ţară condusă facultativ, cu oameni care mai trăiesc opţional (opţiunea nefiind a lor, normal)!

    RăspundețiȘtergere