vineri, 21 februarie 2014

Atat de bine...

Va spuneam cu ceva timp in urma de Adrian Berinde. Cam acu 3 ani de zile. Intre timp, de la lansarea albumului Azil, acest domn nu a stat degeaba, si e pe cale sa scoata cel de-al saptelea album, pe numele lui, "Atat de bine". De acest album am auzit cam acu un an de zile. Si am asteptat, si am tot asteptat... Nimic. Mi-am luat inima in dinti si i-am trimis un e-mail acestui domn intrebandu-l despre starea albumului.. Dupa cateva zile primesc un raspuns. Totul este gata dar... nu sunt sponsori interesati, spera sa fie lansat undeva pe la mijlocul verii. A mai trecut ceva timp si tot nu a aparut. Mai trimit un mail. Primesc raspuns, aceiasi situatie. Din pacate se pare ca "Berinde nu se vinde ca si Guta si Salam". Cautand pe youtube gasesc tot mai multe piese semnate Adrian Berinde. Cand credeam ca Adrian Berinde nu mai poate sa ma surprinda cu nimic, iote... albumul "Atat de bine", trimis pe e-mail chiar de catre autor, urmat apoi de un telefon de la acelasi Adrian Berinde. Am incercat si am luat si eu legatura cu diverse firme "cu greutate" intreband daca ar fi dispuse sa se implice in sponsorizarea acestui eveniment. Nu o sa dau numele firmelor... pentru ca nu merita. Le-as face reclama. Si nu merita nici macar pomenite. Raspunsul (din partea celor care s-au obosit sa faca acest lucru) a fost unul standard. "Banii alocati pentru sponorizari pe anul acesta deja au fost distribuiti. Ne pare rau, alta data". Si aici vorbesc de firme care au profit de ordinul sutelor de mii de euro, anual. In fine... Nu conteaza asta. Conteaza albumul. Ca despre el vreau sa va vorbesc.
Fiecare nou album al lui Adrian Berinde a fost mai bun ca precedentul. Nici acesta nu dezamageste. In cele 11 piese se regasesc aproape 54 de minute de muzica. Totul incepe cu niste "Nisip de fum", in timp ce "Am lasat in spate", undeva foarte "Aproape de timp", "Buzunarul cu vremi". Dupa toate astea te trezesti "Dimineata",intrebandu-te daca "Mai esti". Nu iti vine sa crezi ca poti sa te simti "Atat de bine".Totul incepe si se termina cand  "Celalalt"  simte ca norii merg cum bate vântul,
iar noi n-om mai fi la fel, "Doar altfel"... cum altfel? Lasi totul "Dupa tine", iar eu ma scufund in "Cerneala ochilor tai". Fiecare album surprinde prin versuri, linie melodica, surprinde prin noutate. Surpriza acestui album este data de melodia care nu credeam sa o vad vreodata pe un album si anume "Cerneala ochilor tai", piesa de care am vorbit si alta data.


In continuare eu caut firme dispuse sa investeasca in acest proiect, pentru ca cred ca acest album si acest artist merita. Din pacate in goana după audienta si castig facil, putine sunt institutiile care sa mai sustina muzica si creatorii originali, care nu merg cu valul consumismului muzical si care nu urmaresc prin arta lor faimă  si bani, ci comunicarea unor emotii puternice si a unor convingeri profunde. 


"Te-am furat pe ascuns, precum furi o secundă,
Înainte ca moartea să ne nască din nou,
Dinainte să ştiu că iubirea-i rotundă,
Că-i o singură dată şi-i venită cadou."







Suma respectelor, Alydor



4 comentarii:

  1. "ATAT DE BINE", A APARUT SAPTAMANA TRECUTA. ( 22.V.2015)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, am aflat si eu intre timp, chiar de la autor.
    Albumul ATÂT DE BINE a văzut lumina zilei!
    Lansarea oficială, precum și data și locul concertelor, vor fi anunțate în curand.
    Cei care își doresc albumul, sunt rugați să scrie pe adresa atatdebine11@gmail.com
    Albumul Atât de bine va putea fi achiziționat numai la concerte sau de pe site-ul și paginile domnului Adrian Berinde de facebook, nefiind disponibil deocamdată în nicio altă rețea de distribuție.

    Suma respectelor, Alydor

    RăspundețiȘtergere
  3. L-ai cumparat? Cum suna ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu l-am achiziționat inca, momentan nu sunt in Brasov. Eu am primi piesele cam acu un an de zile, chiar de la domnul Adrian Berinde. Pot sa spun ca albumul este genial, după cum am mai zis, cu fiecare nou album care apare acest domn nu încetează sa surprindă. Chiar daca am deja piesele voi achiziționa si albumul, munca trebuie rasplatita, plus de asta vreau sa am toată colecția de albume.

      Suma respectelor, Alydor

      Ștergere